ilustrační foto vlak

Informace – přestupní jízdenka

Využijte komfort přestupní jízdenky IDPK, která umožňuje cestovat v rámci IDPK na jednu jízdenku se všemi vlaky, s flotilou modrých autobusů dopravce ARRIVA a ve všech provozech MHD v Plzeňském kraji (s výjimkou MHD Tachov).

Jak si koupím přestupní jízdenku v busu nebo ve vlaku?

Na začátku vaší cesty si koupíte jízdenku do cíle vaší cesty, přestože v průběhu cesty budete přestupovat. Řidič autobusu i průvodčí ve vlaku (i ve stanici) má v odbavovacím zařízení seznam všech zastávek IDPK (včetně zastávek MHD v Plzni), nemusíte tedy znát ani počet ani názvy zón, přes které budete cestovat.
V každém dalším spoji nahlásíte řidiči/průvodčímu zastávku, na které budete vystupovat z daného spoje a přiložíte dopravní kartu nebo QR kód na jízdence k odbavovacímu zařízení.

Jak si koupím přestupní jízdenku pro celou cestu v MHD Plzeň?

Pokud nemáte pro zónu 001 Plzeň předplatné, tak si na odbavovacím zařízení ve voze PMDP vyberete jízdenku P+V (dle vašeho nároku na slevu) a tou se poté prokážete ve vlaku/busu, kde vám bude vydána již jen doplatková jízdenka do vaší cílové zastávky.

Příklad: cesta z Plzně do Spáleného Poříčí

  1. V MHD si zakoupím jízdenku P+V, která mi platí pro cestu v zóně Plzeň a pro cestu v jakékoliv první zóně za hranicí města Plzně, a využiji ji pro cestu na vlakové nádraží v Plzni.
  2. S jízdenkou P+V nastoupím do vlaku a při kontrole se ji proprokáži průvodčímu.
  3. Vystoupím v Nezvěsticích (první zóna za Plzní) a přestoupím a bus/vlak do Spáleného Poříčí. Při nástupu/kontrole předložím jízdenku P+V a zakoupím si doplatkovou jízdenku.
    Příklad: cesta z Plzně do Stříbra
  4. V MHD si zakoupím jízdenku P+V, která mi platí pro cestu v zóně Plzeň a pro cestu v jakékoliv první zóně za hranicí města Plzně, a využiji jí pro cestu na vlakové/autobusové nádraží v Plzni.
  5. S jízdenkou P+V nastoupím do vlaku/busu a protože tento spoj již jede do cíle mé cesty, tak při nástupu do busu nebo při kontrole ve vlaku se jízdenkou P+V prokáži a zakoupím si doplatkovou jízdenku do svého cíle.

Jak mohu prokázat nárok na slevu?

Slevy nebo bezplatná přeprava poskytované nad rámec výměru Ministerstva financí jsou vázány na Plzeňskou kartu.

Více informací naleznete na stránkách integrované dopravy Plzeňského kraje – www.idpk.cz

Nadcházející události

Kontakt

Obec Vlkanov
Vlkanov 24
345 22 Poběžovice

Telefon: +420 379 497 260

Starosta: +420 731 830 189

Datová schránka: ym9bn4u

E-mail: vlkanov@seznam.cz
Web: www.vlkanov.com

Úřední hodiny

Pondělí:
09:00 – 12:00
14:00 – 17:00

Čtvrtek
09:00 – 12:00
14:00 – 17:00

Počasí zítra

Vlkanov, Plzeňský kraj

Předpověď 21. 4. 2024
Den
12
Dešťové přeháňky
6°C
Více dnů...